Arni321 Napisano 3 Października 2007 Share Napisano 3 Października 2007 (edytowane) witam niedawno kupiłem kapturnice i ostatnio zaczyna ona mi schnąć od środka nie wiem czemu...kielichy kładą się a babka ze sklepu powiedziała mi żebym ja postawił w półcieniu... http://img62.imageshack.us/my.php?image=dsc00029yo9.jpg zobaczcie sami... schną mi na razie jakieś 4 jednego czy tam dwa widać na tym zdjęciu jak schną od środka oceńcie sami i doradżccie http://img76.imageshack.us/my.php?image=dsc00034ew9.jpg Edytowane 3 Października 2007 przez Arni321 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 3 Października 2007 Share Napisano 3 Października 2007 sprawdz czy w tych schnących kielichach nie ma owadów. u moich kapturnic tak jest że jeżeli jest za dużo owadów to fragment rośliny usycha. ale tylko w miejscu styku owadów z kielichem, cały kielich nie usycha. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 3 Października 2007 Share Napisano 3 Października 2007 Potwierdzam słowa MarcinaS. Rośliny schną w miejscu zetknięcia owadów ze ściankami. Wywołane jest to prawdopodobnie przez mikroorganizmy bądz grzyby, które niszczą komórki budujące roślinę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni321 Napisano 3 Października 2007 Autor Share Napisano 3 Października 2007 żeczywiście są tam jakies muchy itp... jak je wyciągne to to co usłcho sie odbuduje czy już kielich bedzie schnąć do konca? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 3 Października 2007 Share Napisano 3 Października 2007 Ta tkanka jest już obumarła i się nie odbuduje. Z czasem kielich uschnie do końca jest to naturalny proces i go nie powstrzymasz. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni321 Napisano 5 Października 2007 Autor Share Napisano 5 Października 2007 ok, dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi