MarcinS Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Ostanio moje mieszkanie przeżyło najazd owadów. Świetlówki świecące w nocy + ochylone okno = mnóstwo owadów. te owady (gatunku nieznanego) same przyklejają się do wszystkiego do czego mogą, nawet do płatków. Taka inwazja trwa mniej więcej od 3 dni, przedtem przy uchylonym oknie najwyzej kilka much wleciało. Wszystkie owady na zdjęciach same się przykleiły. Najwiecej owadów przykleiło się do capensisów bo stoją obok krawędzi akwarium, w miejscu w którym wiekszość wlatywała do środka. Innych roślin nalot nie ominął choć w mniejszym stopniu sa pokryte owadami. Teraz już zamykam okno wieczorem bo co za dużo to nie zdrowo. albo uruchamiam odkurzacz zeby pozbyć się intruzów. Co ciekawe nie zauważyłem zeby owady łapały się w muchołowki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 jedno co mi sie nasuwa jak to zobazczylem to HAHAHAHA masakra ale teraz bedziesz mial metrowe capensisy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Border Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 To się nazywa wyżerka dla roślin rotfl rotfl Ciekawi mnie też, co to za robaczki, bo widze je już któryś raz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 (edytowane) OMG, nieźle, moje roślinki tyle na dworze nawet nie mają ;] P.S. Zmniejszaj zdjęcia, strasznie długo sie ładują. Edytowane 1 Czerwca 2008 przez chocolate014 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 No smiesznie to wyglada. Nie wiem czy mam racje ale na twoim miejsu tak bym sie nie cieszyl, bo z tego co widze to po prostu komary. Co do swiatla w nocy to zaloz sobie na okno moskitiere i problem rozwiazany. Bo w przeciwnym razie rosiczki beda karmily sie twoja krwia .... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinS Napisano 1 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2008 te owady to zdecydowanie nie komary, może troche podobne. w każdym razie nie gryzą. oprócz komaropodobnych są też owady bardziej przypominające muchy. Oba gatunki mają iloraz inteligencji w okolicach zera. można je bez problemu zbierać ręką ze ściany. nawet jeżeli na 1 podejściem nie uda się go zebrać można próbować dalej bo raczej nie odlatują. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edeks Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 heh wypasione ale teraz to będą ci piękni rosły capensisy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
august Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 a to nie sa przypadkiem kuczmany??(nie jestem pewny,czy tak sie to pisze).ja mam na swoich roślinkach takie coś podobne do mszycy,tylko dużo mniejsze i nie zauważyłem,żeby byly agresywne w stosunku do mojej rosiczki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcik Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Twoje roślinki cały rój załatwiły ^^ Btw tyle owadów na capenesisach im nie zaszkodzi? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edeks Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Twoje roślinki cały rój załatwiły ^^ Btw tyle owadów na capenesisach im nie zaszkodzi? Nie powinno ja mam non stop zawalone owadami, dzięki temu rośnie w bardzo szybkim tempie, nie widzę, żeby coś z rośliną sie działo... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quintessence Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 a moje rosiczki, jak patrze to te owady na nich lezą i nawet liści nie zginają ani nic.. chyba w ogole ich nie jedzą -.- Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi