Gość BartoszW Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 (edytowane) Mimo że dopiero środek grudnia, moje muchołówki już nie zimują. Po 6 tygodniach postanowiłem je przenieść w cieplejsze miejsce. Dlaczego? Dlatego że zaczęły marnieć. Niestety Red Dragon padł, reszta zaczęła czernieć. Dlaczego tak się dzieje? Czy to dla nich groźne? Strzałki wskazują stożki wzrostu. Sorki za słabą jakość fotek, ale musiałem robić w auto ;] Edytowane 13 Grudnia 2008 przez BartoszW Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 (edytowane) Po tym co,, widac,, masz problemy z plesnia ktora zadomowila sie na bulwie. Za duza wilgotnosc podloza. Edytowane 13 Grudnia 2008 przez paulo09 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BartoszW Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Jak to "wyleczyć". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Może tak najpierw dodać piasek do podłoża i nie podlewać ich tak mocno, oraz dać okres spoczynku. A potem przeboleć i poczekać do wiosny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BartoszW Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 oraz dać okres spoczynku. 2 raz jednej zimy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 Nie zaszkodzi spryskac czyms przeciwko szarej plesni. Odradzam topsin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BartoszW Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Nie zaszkodzi spryskac czyms przeciwko szarej plesni. Odradzam topsin. Ok, roślinki spryskane, przesadzone, ale niestety nie do podłoża z piaskiem, bo po prostu go nie mam :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eoj Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Zdecydowanie mniej podlewaj, bo ci zgnije. Na tych zdjęciach widać że one są po prostu przelane. Stąd też i pleśń. Jak ograniczysz wodę to powinny wyjść na prostą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 nie chce zakladac nowego tematu wiec mam pytanie moje mucholowki tez skonczyly zimowac jakies 2 tygodnie temu ,tydzien temu otwozyla sie nowa pulapka i nie chce sie zamykac czy cos jej dolega Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Ja dopiero zaczynam zimować rośliny, teraz się dopiero zimno robi. To raczej nic złego, pewnie po prostu jest osłabiona, powinna teraz zimować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 a w jaki sposób sprawdziłeś czy sie zamyka? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 podraznialem wloski czuciowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 roślina nie jest zabawką! naucz się tej zasady jak chcesz hodować owadożery pułapka może się tylko zamykać i otwierać 3 razy a po za tym niepotrzebne zamykanie pułapek osłabia roślinę! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 wiem o tym ale jakos 4 dni temu na pulapke siadla mucha siedziala i chodzila po niej chyba 30 min i nic dlatego chcialem sprawdzic Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoca26 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Pulapka moze spokojnie zamknac sie 12-15 razy... Do 5 razy to z owadem.. Apropo BartoszW nie jest takim poczatkujacym hodowca ze nie wie co jest na plesn. To inny problem z roslinami... Mucha niekoniecznie musiala dotknac 2 razy jednego wloska lub 2 naraz.. Michcup juz tak nie przezywaj od jednego zamkniecia pulapki... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi