michcup Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 wczoraj dotarł do mnie caphalotus posadziłem go do podłoża które przyszło razem z nim po posadzeniu dałem go do terra jak oceniacie stan rośliny? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 O kurcze , jeszcze mniejszy od mojego :} Wygląda ok , chociaż nie widać dokładnie stożka wzrostu na zdjęciu. W ciągu kilku dni przy odpowiednich warunkach powinien zacząć rosnąć , i wtedy się okaże czy mu dobrze Powodzenia! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 właśnie martwię sie o ten stożek wzrostu bo nie wiem czy nie jest z czerniały ale raczej to co widzę czarne to pozostałości po obcięciu obumarłych dzbanków a co jeśli stożek wzrostu jest uszkodzony?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 jesli roslina ma dobre warunki to odbije od korzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bados Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Pikny cefalek Ja właśnie organizuje terra i też będę miał przynajmniej dwa cefalki . Chyba nie ma się o co martwić z tym stożkiem wzrostu za 3-4 dni roślinak odbije Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 ok dzięki za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Woźny Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 (edytowane) Raczej kiepski stan ... nie wróżę źle ale jeśli dwa tygodnie będzie ok to przeżyje ... miał system korzeniowy w ogóle bo wygląda jak szczepka (brak liści nieowadożernych) ? ... Edytowane 11 Stycznia 2009 przez gonzoblade Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 no jakiś tam miał ale bardzo marny... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 To są też skutki wysyłania teraz roślin , bardzo możliwe że gdyby było ciepło by przyszedł w dużo lepszym stanie ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Woźny Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 hmm ... trzymam kciuki ... ja mam kilka cefalków i z doświadczenia powiem że taki stan nie wskazuje na nic dobrego ... ale dajmy mu czas. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Nigdy nie sprzedałbym i nie kupiłbym takiej rośliny. Jeden dzbanek wygląda, jakby miał obumarły ogonek, wiec pewnie żyją tylko dwa, choć ten trzeci może się jeszcze trochę sam potrzymać. Jeżeli nie zacznie rosnąć w ciągu dwóch tygodni, to raczej ciemno to widzę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi