sacik Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Witam tak sie zastanawiam czy rosliny moge wywalic już na dwór czy lepiej jeszcze troche poczekac co wy o tym sądzicie ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 zależy jakie. nawet na kapturnice może być zbyt zimno jeśli są nie przyzwyczajone Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Radze poczekac do maja u mnie np. ciagle sa przymrozki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_ Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Ja tam by jeszcze poczekał bo mimo że od czasu do czasu zaświeci słońce to i tak na dworze jest zimno. Lepiej wstrzymaj się jeszcze gdzieś z miesiąc jak temperatura będzie wyższa. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naven Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Jeśli temperatury będą już powyżej 15 stopni, możesz już przyzwyczajać, ale nie zostawiaj na noc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Ja tam czekam, ale niektórzy już mają. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Ja już mam, rosliny się budzą, przymrozkami się nie przejmują. Zresztą na poziomie gruntu ich nie trzymam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Ja, dopóki byłem w domu to wynosiłem rośliny na dwór na dzień, a na noc chowałem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 ja juz wystawiam ale tylko na dzien a na noc jeszcze chowam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Moje kapturnice i muchołówki są od jakiś trzech tygodni są na dworze i dzień i noc. Zimowały w pomieszczeniu w którym była temperatura w granicach 5-10 stopni. Nie przechodziły "przyzwyczajania" bo nie było potrzeby. Mrozami się nie przejmuję (chyba, że temperatura miała by spaść do -10stopni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Ja swoje w tygodniu planuje wystawić ale już na stałe ponieważ nie sposób by to było chować na noc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Ja bym tam jeszcze nie wystawial moje co prawda w szklarni ale zawsze to troche cieplej niz na dworze. Do tego nie wiem jak u was ale u mnie w piatek spadlo 10 cm sniegu (jeszcze troche lezy) ... ja bym si wstrzymal. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Widze mamy podobna pogode maklerw;p Ja zapomnialem o capensis i musialem ja odkopywac;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_ Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Dziś jest świetny dzień aby wystawić owadożery na balkon, przynajmniej u mnie na dworze w słońcu jest 30 stopni czyli akurat ale na noc jeszcze wezmę je sprzątnę do domu. A wy wystawiliście już swoje rośliny czy nie?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Napisano 31 Marca 2009 Share Napisano 31 Marca 2009 Jak najbardziej stoja juz od rana ALe na noc biore je do domu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi