sacik Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 witam przyszły mi nasiona kapturnic i do tego kwas ga3 nasion jest ok 45 i teraz mam pytanie w jakiej proporcji mam ten kwas z wodą rozmieszac żeby po zamoczeniu nasion cos z nich było ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Zastosuj stężenie 0,1 % Czyli na 1 mg proszku 10 ml wody. Może być także stężenie 0,05%. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 i wtedy wsypac w to te wszystkie nasiona i mają sie moczyc ok 24 godz tak ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_ Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Ja mam takie pytanie czy jak się wysieje nasiona kapturnic bez tego kwasu to nic z nich nie będzie??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 jeśli przejdą proces stratyfikacji to bedzie kwas zastępuje ten proces Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_ Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 A taki kwas gdzie można nabyć i w jakiej cenie. A to jak się nawet takie świeże nasiona wysieje bez moczenia w tym kwasie i stratyfikacji to z nich coś będzie czy nie?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Cośtam może będzie, ale % kiełkowalności będzie mniejszy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sacik Napisano 24 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2009 a mam 1g tego kwasu to ile ok musze go rozrobic ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Dla 0.1% roztworu i 1 grama kwasu musisz użyć 1 litr wody. Proponuje ten gram podzielić przynajmniej na 5 części i 1/5g rozpuścić w szklance wody. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi