Skocz do zawartości

2 Fora Czy Jedno

maklerw

Zjednoczenie  

Wyniki zostały ukryte do momentu zakończenia głosowania! Proszę o cierpliwość!

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie jak i pewnie nie tylko mnie drażni sytuacja w polsce gdzie mamy niepotrzebnie 2 fora o tematyce roslin owadożernych. Większość z nas jest i tak zarejstrowana na dwuch. Stąd moje pytanie do was jako społeczności ale i przedewszystkim do grupy sponsorów, czy chcielibyśmy, chcialibyście połączyć oba fora ??

Istnienie 2 jest bez sensu, jedno się rozwija drugie stoi w miejscu. Do tego spora część tematów powtarza na jednym i drugim forum ... nie mowiac juz ze powstaly 2 konkursy na rosline miesiaca i biorac pod uwage ze na tym forum nie ma nagord to konkurs za pewne niedlugo przestanie istniec ...

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Dla mnie drugie forum ma dużo fajnych cech , ale jak dla mnie jest kompletnie nie czytelne , więc jak połączenie miałoby skutkować przyjęciem tamtego układu , to ja jestem na nie ;) Ale ogólnie miłoby było zrobić jedno forum , myśle że to by wyszło na dobre , bo i aktywność by się zwiekszyła a i forum byłoby lepiej pilnowane ;]

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie z Gawienem tamto forum jest nieczytelne to jest zdecydowany minus ale zato plusem jest to iż na tamtym forum jest dużo opisów roslin to może bardzo pomóc ogólnie fajnie by było jakby sie połączyło te 2 fora ale moim zdaniem to sie nieuda ale osobiscie jestem na TAK

Edytowane przez sacik
Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiscie jestem na TAK jesli chodzi o polaczenie sil :).

Chcemy aby w Polsce bylo coraz wiecej hodowcow - Wiec polaczmy sily i reklamujmy sie jako jedno forum moze dzieki temu dobrniemy do celu.

Odnośnik do odpowiedzi

jestem jak najbardziej za polaczeniem tylko zalezy w jaki sposob. na tym forum podoba mi sie to ze jest normalny dzial handlowy na forum i jest to o wiele przyjemniejsze niz na drugim forum gdzie oferty sa na portalu. za to tu nie podoba mi sie cala grafika (nie wiem jak to nazwac ale po prostu tamto forum wyglada ladniej :P ) przydatna jest rowniez mozliwosc przegladania sb z ostatnich 24h oraz szczegolowe sprawdzanie aktywnosci uzytkownikow tak jak jest tutaj. jezeli tak by to wygladalo to jestem na tak

to ze sa 2 fora jest tez niekorzystne bo np w takiej sytuacji jak teraz na tamtym forum organizowany jest import http://www.owadozery.pl/forum/import-t1907.html a na tym forum pewnie polowa o tym nie wie i musze dodac ze na tamtym forum jakos wiecej sie dzieje jezeli chodzi o ulepszenia ;)

Edytowane przez Twargor
Odnośnik do odpowiedzi

Prawda, że jest tam pare fajnych gadżetów, ale sama forma forum owadozery.pl mi nie odpowiada. Zależy jak taka fuzja miałaby przebiegać i na czym polegać, ale uważam, że takie spółki na nic dobrego zazwyczaj nie wychodzą. 2 fora, bo w sumie i tak tylko na jednym przebywam.

Odnośnik do odpowiedzi

Nie macie co gdybać bo do tego i tak nie dojdzie pare razy już ten temat był poruszany n chyba ,że maklerw dogada się z Jasiem , i Szamanka.

Zawsze mozna sprobowac rolleyes

Edytowane przez d0b3kk
Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem na nie. Forum Jaśka bardzo się rozwija jednak podobnie jak poprzednikom nie podoba mi się pewien "styl" tamtego forum (układ, czytelność, specyfika). Niezaprzeczalnie rozwija się na ta chwilę merytorycznie bardzo mocno (co bardzo cieszy). To forum też kiedyś przeżywało rozkwit i załapało potężnego doła. Z forum Jaśka wcześniej czy później będzie to samo. Mam wrażenie, że już obecnie łapie doła ale to tylko moje subiektywne odczucie. Mnie też przeszkadza skakanie po obu forach i czytanie tych samych tematów jednak nie jest to dla mnie wystarczającym argumentem do połączenia (a raczej likwidacji tego forum). Nie oszukujmy się. Tematy z tego forum nie przeemigrują do Jaśka - bo i po co? Janek jest raczej elastyczny na głos ludu aczkolwiek nie wydaje mi się aby chciał robić teraz rewolucję związana z układem i stylem swojego forum. Zamknięcie tego forum zmusi jedynie do podporządkowania się stylistyce owadozerow.pl Co do rozwoju tego forum. Temat wałkowany wielokrotnie, a na jego rozwiązanie i mi brak pomysłu. Generalnie problemem jest albo zbyt słaba wiedza uczestników forum albo zbyt mało czasu lub chęci na konkretne działania u osób które są w temacie. Wiem to po sobie bo sam mam kilka rozpoczętych projektów jednak nie mogę znaleźć (poza pewnymi wyjątkami) kompetentnych osób do rozbudowy tych tematów. Moim zdaniem niech prawa darwinowskie działają. Jeśli śmierć temu forum pisana to trudno. Jeśli jednak nie ... możne jeszcze nas zadziwi swoim zmartwychwstaniem?

Jeśli chodzi o nową administrację, a raczej uzupełnienie obecnej. Temat był jakiś czas temu postawiony. Prawdę mówiąc nie wiem czy wówczas był ktoś chętny i ... tak zostało czy też chętnych ogóle nie było (bo może tutaj tez leży problem).

Swoją drogą o połączeniu decydować będą głównie właściciele więc może warto by od nich rozpocząć rozmowy? Tak swoją drogą. Kto jest właścicielem domeny i miejsca na serwerze obecnie? Coś mi się wydaje że nadal Łukasz.

Odnośnik do odpowiedzi

TAK, ja chciałbym połączyć oba fora. Mam nadzieję, że to forum nikomu się już nie kojarzy ze sklepem Nepenti, gdyż tak na prawdę nie ma już z nim nic wspólnego. Przepraszam, że odpowiadam na wariata, bez czytania odpowiedzi innych i ustosunkowania się do nich, ale właśnie się panuję na wyjazd w góry. W każdym razie byłbym niesamowicie rad, gdyby informacje na tym forum mogły posłużyć innemu polskiemu forum o tej tematyce. Wygląd jest mi praktycznie obojętny. Ja nigdy nie uważałem, aby było czymś dobrym rozdzielanie ludzi na dwa miejsca, skoro mogą być razem w jednym. O ile to możliwe, to ja wyrażam pełne poparcie dla przedsięwzięcia. Będę po 19 Lipca. Jeżeli będzie możliwość na taką fuzję, to ja o ile dam radę pomogę. :)

Pozdrawiam,

Krzysiek

P.S. Właścicielem forum są użytkownicy, gdyż oni zapłacili za utrzymanie tego forum za ten rok, także oni mogą o tym decydować. Jestem przekonany, że prawie wszyscy wyraziliby zgodę na takie połączenie. :) W grupie raźniej. :D

Odnośnik do odpowiedzi

Nie macie co gdybać bo do tego i tak nie dojdzie pare razy już ten temat był poruszany n chyba ,że maklerw dogada się z Jasiem , i Szamanka.

Ja sie z nikim niebede dogadywał :) bo to nie moje forum nie naleze nawet do grupy sponsorow ale podsuwam pomysl. Tak jak piszecie układ tamtego forum jest nieczytelny ale rozwoj i wiedza imponujacy.

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm,

moze za bardzo sie udzielam w tym temacie bo jestem tylko uzytkownikiem tego forum ale po przeczytaniu posta Cephalotusa jeszcze taka jedna sugestia:

Wedlug mnie wyglad forum to sto piecdziesiata rzecz, a wiekszosc Was wlasnie na to pierwsze zwraca uwage.. Dlaczego? Nie wiem.

Co do tego ze nic nie chcemy zrobic i mamy malo czasu to wg. mnie glupie - ja mam duzo czasu i checi, wraz z kilkoma innymi uzytkownikami mozemy cos zrobic.

A teraz sugestia z mojej strony:

Tak zauwazylem ze to wlasnie admini i moderatorzy maja najmniej czasu (i chyba checi). Sa zawsze zagonieni, napisza posta w temacie, uciekaja na wyklady czy cos, pozniej zamykaja temat i tyle. Bez mozliwosci glebszej dyskusji.

Takie jest moje zdanie.

Odnośnik do odpowiedzi

Co nie co się wyklarowało. Przeszkody formalne w takim razie nie istnieją. Po stronie Janka też nie widzę przeszkód - http://www.owadozery.pl/forum/laczenie-for-t1961.html

Sprawa więc przesądzona. Są jakieś tego plusy... ja jednak nadal na nie (choć od siebie nie mam nic do zaoferowania). Nie rozwiąże to jednak problemu związanego z dołem dotyczącym rozwijana i upowszechniania wiedzy.

Odnośnik do odpowiedzi

Co nie co się wyklarowało. Przeszkody formalne w takim razie nie istnieją. Po stronie Janka też nie widzę przeszkód - http://www.owadozery.pl/forum/laczenie-for-t1961.html

Sprawa więc przesądzona. Są jakieś tego plusy... ja jednak nadal na nie (choć od siebie nie mam nic do zaoferowania). Nie rozwiąże to jednak problemu związanego z dołem dotyczącym rozwijana i upowszechniania wiedzy.

A wiec moze zrobmy pierwszy krok i upowszechniajmy ta wiedze na jednym forum :).

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.