KubaMek Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 Witam w doniczce z dzbanecznikiem wyrósł mi drugi na razie jest jeszcze mały ale rośnie jak na drożdżach a w tym czasie dzbany w dużym zaczęły usychać. Teraz mam pytanie czy przesadzać tego małego czy nie? Wydaje mi się, że tak dlatego zamówiłem już ziemię. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 Mały prawdopodobnie nie ma korzeni. Zaczekaj do wiosny, więcej słońca = więcej energii = większa szansa na przetrwanie po przesadzeniu Pozdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painkiler1 Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 Nie powiedziałbym, że nie ma korzeni - ja swoja ventrate rozsadzałem parę dni temu. Mniejsza roślinka miała właśnie dużo korzeni, ale to mogła być cecha tej konkretnej rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaMek Napisano 12 Lutego 2013 Autor Share Napisano 12 Lutego 2013 (edytowane) Nie wiem co to jest dokładnie za odmiana ale jeśli to pomoże to tą kupiłem w OBI. Edytowane 12 Lutego 2013 przez KubaMek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 12 Lutego 2013 Share Napisano 12 Lutego 2013 Generalnie zrobiłbym jak radzi Nwankwo. Zima to nie jest najlepsza pora na przesadzanie i rozsadzanie. Oczywiście, że można, ale czy trzeba? Poczekaj do wiosny. Jeżeli sadzonka ma korzenie, to najwyżej urosną większe, a jak nie ma, to jakieś powinny się pojawić. A trochę naturalnego światła na pewno dobrze działa na rośliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi