Alberciarz Napisano 3 Marca 2013 Share Napisano 3 Marca 2013 Zapraszam do odwiedzenia Lubelskiej Wystawy Zoologicznej z udziałem CarniSana - rośliny mięsożerne. W trakcie wystawy będzie istniała możliwość zakupu roślin z naszej oferty, obejrzenia niewielkiej wystawy roślin mięsożernych, a także uczestnictwa w prelekcji "Fenomen roślin mięsożernych w domowych uprawach". Jak zwykle nie mamy możliwości zabrania wszystkich roślin z oferty, dlatego też w razie szczególnych życzeń prosimy o wcześniejszy kontakt:) Data: 9-10 marca 2013 r. Godziny otwarcia - 10:00-18:00. Cena biletu - normalny 12 zł, ulgowy 8 zł. Dokładny adres : Centrum Targowo-Wystawiennicze Targi Lublin S.A. ul. Dworcowa 11 20-406 Lublin Więcej informacji o targach na stronie organizatora : http://www.zoopark.targi.lublin.pl/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 Pomyślę, może uda mi się wpaść. Zobaczymy. To nie jest taka długa podróż, wydaje się, że będzie do zniesienia. ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ow-ad Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Właśnie wróciłem z " ZooPark " i było co oglądać i mówię tylko o owadożerach Czekam na następne takie wystawy Edytowane 9 Marca 2013 przez Marrom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Ja niestety nie byłem w stanie dotrzeć (kilka czynników). Ale zrobię wszystko, żeby na Warszawskiej wystawie się jednak pojawić. Może są jakieś zdjęcia, co by sobie gałki oczne pocieszyć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 15 Marca 2013 Autor Share Napisano 15 Marca 2013 Mamy nadzieję, że na Warszawę dotrzesz już bezwzględnie:) Targi udane, udało się zainteresować nieco ludzi mięsożerami i jeszcze więcej poinformować, co naprawdę jest muchołówką, a co rosiczką. Załączam marnej jakości zdjęcia obrazujące ogół stoiska. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ow-ad Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Byłem, widziałem, kupiłem co chciałem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 No, na prawdę nie wyobrażam sobie, nie być w Warszawie. Musiałby mi jakiś poważny egzamin zrujnować życie... Czy ja tam po lewej stronie na środkowym zdjęciu nie widzę jakiegoś czerwonego kwiatka? P. laueana? Jeszcze bardziej żałuję, że mnie tam nie było. :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 Spostrzegawczy jesteś! Faktycznie wygląda na laueana, zobaczymy czy Albert potwierdzi. Czekam na kwitnienie tego tłustosza już trzeci rok chyba i nic. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 15 Marca 2013 Share Napisano 15 Marca 2013 A mój przez 2 lata prawie nic nie urósł i nadal jest malutki mniejszy od P. esseriana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 23 Marca 2013 Autor Share Napisano 23 Marca 2013 Niestety nie, nigdy nie kwitł jeszcze u nas Fragment wizytówki wystaje między doniczkami, jako że carnisanowe barwy są czerwone:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 Cóż, może kiedyś uda się odwiedzić. Może w Poznaniu jakoś . Ale jest pytanie z innej beczki - można jakoś otrzymać tekst prelekcji ? Bo nie ukrywam, ze bardzo chętnie bym sobie przeczytał . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 Zazwyczaj prowadzimy wykłady na pełnym spontanie . Wszystko dostosowujemy do słuchaczy - jeśli są to osoby początkujące - wtedy staramy się 'zarazić' ich pasją, prezentując różne ciekawostki oraz skupiając się głównie na podstawowych warunkach uprawy poszczególnych rodzajów, gatunków. Natomiast jeśli mamy do czynienia z pasjonatami - wtedy dostosowujemy się, jesteśmy otwarci także na panel dyskusyjny w takim wypadku. Mamy prezentację multimedialną, na której są jedynie zdjęcia roślin z podpisem gatunku - zarówno z natury, jak i domowej hodowli, co jest absolutnym minimum, aby dotrzeć do wzrokowców, ale też nie ogranicza nas w słowach, jako że lubimy czerpać przyjemność z kreatywnego przeprowadzania wykładów Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 23 Marca 2013 Share Napisano 23 Marca 2013 Hmm... czyli rozumiem, że nie ma jakiegoś gotowego "szkieletu" tekstu, a jest tyko normalny spontan podparty zdjęciami z Polski i z ("powiedzmyy") dalszych okolic . Co się - nota bene - ceni najbardziej... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi