Nwankwo Napisano 30 Kwietnia 2018 Share Napisano 30 Kwietnia 2018 Drodzy Forumowicze, Jak co roku, chcielibyśmy Was serdecznie zaprosić na dwunastą już edycję Wystawy Roślin Owadożernych w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego. Odbędzie się ona w dniach od 18 do 20 maja, w godzinach od 10 do 18. Wystawa ta jest od trzech lat trzydniowa i w ciągu tych trzech dni chcemy Wam zagwarantować dużo emocji. Z pewnością każdy z Was będzie miał okazję dostrzec owadożerne perełki, a także wzbogacić własną kolekcję. Nasz kolega Grzesiek Jamróz przygotowuje na wystawę i kiermasz dość pokaźną kolekcję heliamfor, dzbaneczników, będzie to niezła gratka dla fanów tych roślin . Zaś kolega Kamil zapewne zaskoczy ciekawymi kultywarami muchołówek . Oczywiście nie zapomnimy także godnie zaprezentować Wam inne rodzaje roślin owadożernych. Jaki jest plan? Start 18 maja ! Tego dnia odbędą się pokazy karmienia roślin oraz krótkie ich prezentacje, dedykowane głównie najmłodszym widzom, w godzinach nieparzystych- prowadzone przez Kamila Ten dzień jest doskonały, by przebierać w „ciekawostkach” i z nami porozmawiać na spokojnie przy roślinkach o roślinkach W sobotę 19 maja o godzinie 13:00 będziemy prowadzić wykład pt. „ Rośliny mięsożerne, jak zrozumieć ich potrzeby”. Wykład poprowadzę ja lub moja żona, w zależności kto będzie w lepszej kondycji . Polecam ten wykład głównie początkującym hodowcom, pragnącym dowiedzieć się o wymaganiach hodowlanych roślin owadożernych, zarówno tych popularnych, jak muchołówka, czy rosiczka, jak i tych dużo mniej znanych typu Byblis, żenlisea, rosolistnik. W SOBOTĘ ( 19 maja) zapraszamy tradycyjnie na „mięsożerne spotkanie”. O 18.30 widzimy się przy wejściu do szklarni ( szczegóły bliżej terminu). W niedzielę nowość ! Wykład prowadzony przez Grześka Jamroza pt. „ Heliamphora w środowisku naturalnym i w uprawie”. Kolega w zeszłej edycji pokazał nam na Wystawie cząstkę swojej kolekcji, a teraz zaprezentuje więcej. Pokaże piękne fotografie i opowie o swoich podróżach do świata helek. Podsumowując: Termin : 18-20 maja. w godzinach 10:00-18:00. Adres: szklarnie Ogrodu Botanicznego Uniwersytetu Warszawskiego, Aleje Ujazdowskie 4, 00-478 Warszawa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.sagan Napisano 9 Maja 2018 Share Napisano 9 Maja 2018 Ktoś się wybiera stąd czy tylko z forum na fb? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 9 Maja 2018 Share Napisano 9 Maja 2018 Ja będę chciał dotrzeć a czy mi sie uda okaże się w najbliższy weekend. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
capensi Napisano 9 Maja 2018 Share Napisano 9 Maja 2018 Ja będę od 10 w sobotę do około 15 w niedziele. Trzeba będzie ogarnąć jakaś ekipę na wieczorne spotkanie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 9 Maja 2018 Share Napisano 9 Maja 2018 (edytowane) Będę Przyjadę w sobotę rano i posiedzę do niedzieli rana Edytowane 14 Maja 2018 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nwankwo Napisano 14 Maja 2018 Autor Share Napisano 14 Maja 2018 Super, że będziecie ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inżynier Napisano 14 Maja 2018 Share Napisano 14 Maja 2018 Ktoś nie słyszał może, czy w Krakowie w najbliższym czasie podobna impreza się odbędzie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 15 Maja 2018 Share Napisano 15 Maja 2018 Ja tam przed 14 powinienem być na miejscu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei Napisano 17 Maja 2018 Share Napisano 17 Maja 2018 Ja mam jutro służbowe sprawy w stolicy i dzieki temu, jak je załatwie to wpadnę pooglądać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkania Napisano 25 Maja 2018 Share Napisano 25 Maja 2018 Hej ! Dziękujemy Wam bardzo za udział w Wystawie ! )) Mamy nadzieję, że nie było tak źle Podsyłamy zdjęcia z Wystawy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulkania Napisano 25 Maja 2018 Share Napisano 25 Maja 2018 (edytowane) Dziękujemy również za udział też w spotkaniu ! Fajnie, że było nas tak dużo )) Za rok powtórka ? Podsyłamy kilka zdjęć ze spotkania ! Pozdrawiamy !!! Edytowane 25 Maja 2018 przez anulkania Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi